
Hozzávalók kb. 12 tekercshez:
- 50 dkg darált marhahús
- 3 db kisebb sárgarépa
- 2 db kisebb édesburgonya
- 1 db cukkini
- 1 db paradicsom
- kevés olívaolaj (pár ek.)
- 1-1 tk. oregánó és kakukkfű
- só, bors
- 3 tk. füstölt paprika
- chili szósz ízlés szerint
- kb. 1 dl zsíros tejszín
- kb. 2 ek. worcestershire szósz
- 50 dkg leveles tészta
- 1 tojás
- kevés szezámmag
- Néhány evőkanál olívaolajon fehéredésig pirítjuk a darált húst.
- Hozzáadjuk az apró (hasonló) darabokra vágott édesburgonyát, cukkinit, sárgarépát, és még mindig magas hőfokozaton, folyamatosan kevergetve sütjük néhány percig.
- Beledobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, fűszerezzük, majd fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
- Amikor puhára főtt a husi és a zöldségek, hozzáöntünk egy kevés tejszínt, összemelegítjük és készen is volnánk a raguval.
- A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 12*12 cm-es négyzeteket vágunk a tésztából. Az egyik felébe 1-2 teáskanálnyi ragut halmozunk és ráhajtjuk a tészta másik felét (úgy, hogy egy picit túl lógjon a husi kupacon, így picit alá is be tudjuk hajtani a tésztát), a széleit alaposan lenyomkodjuk, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
- 200 fokra előmelegített sütőben sütjük (légkeveréssel), amíg szépen megnőnek a tekercsek és aranybarnára sülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése