Hozzávalók egy kisebb tortához:
- 25 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 20 dkg őrölt mandula
- 4 tojás szétválasztva
- 10 dkg cukor
- csipet só
- amaretto likőr (ezt nem írta a recept, de attól még 1-2 ek. belekerült a tortába :))
- díszítéshez porcukor
Az elkészítése mesésen egyszerű:
- Olvasszuk össze a csokit a vajjal vízgőz fölött vagy lassan összemelegítve (tegyük félre hűlni picit).
- A tojás sárgáját keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a mandulát, csipet sót és az étcsokis krémet, dolgozzuk össze, majd a legvégén a felvert tojásfehérjével is óvatosan keverjük össze.
- Öntsük egy kisebb (pl. 26 cm-es) tortaformába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük (légkeveréssel) kb. 45-50 percig.
- Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése