Hozzávalók egy kisebb (27 cm átmérőjű) kör alakú pitéhez:
- 1 tojás
- 80-100 g agave szirup (vagy bármilyen más édesítő)
- 1 kis pohár natúr joghurt (160-175 g)
- fél pohár olaj
- fél cs. sütőpor,
- 1 pohár zabliszt
- 1 pohár kókuszreszelék
- 1 csipet só
- 1 db vanília rúd magjai
- 2 db alma (vagy más gyümölcs)
- zabpehely a "díszítéshez" :)
Kevert tészta révén nagyon gyorsan elkészül, így bármelyik ráérős hétvégi délelőtt friss reggeli vagy kávé melletti desszert lehet belőle. A szirupot turmixgéppel felverjük a tojással, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, majd a lisztet a sütőporral, csipet sóval, a végén pedig a kikapart vanília magokkal, kókusszal is jól átdolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt vagy vajjal/liszttel kikent formába öntjük, a tetejét almaszeletekkel kidíszítjük, megszórjuk zabpehellyel és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet, sikeres tűpróbáig.
Sütőpapírral bélelt vagy vajjal/liszttel kikent formába öntjük, a tetejét almaszeletekkel kidíszítjük, megszórjuk zabpehellyel és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet, sikeres tűpróbáig.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése