Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:

- 2 tojás
- 18 dkg kristálycukor
- 1 cs. vanília cukor
- 10 dkg puha vaj
- 3-4 db alma (pl. gála)
- 2 citrom leve
- 2 citrom reszelt héja
- 20 dkg liszt
- fél cs. sütőpor + 1 késhegynyi sütőpor
- 2 dl tej
- 1 tk. fahéj
- 1 csipet só
A tojásokat a cukorral és puha vajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, szódaport, fahéjat, citromhéjat, jól összedolgozzuk. Utolsó előtti lépésként a tejet apránként hozzákeverjük, majd a leszűrt, lecsepegtetett almaszeletekkel gazdagítjuk a tésztát. Szilikonos sütőpapírral bélelt vagy vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, megszórjuk pluszban fahéjas kristálycukorral és sütőtől függően 160-180 fokon sütjük kb. 45 percig. Ha kihűlt, porcukorral vagy vanília fagyival tálaljuk.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése