2017. december 18., hétfő

Gránátalmás étcsokoládé falatok

Mi sem egyszerűbb és különlegesebb házi készítésű bonbon a felolvasztott étcsokiba pottyantott gránátalma szemeknél?! :) Általában minden recept, poszt egy-egy alkotóelemmel kezdődik nálam, ami jelenleg a gránátalma volt. Az első lépés és egyben ennél az apróságnál a legmunkásabb, leghosszadalmasabb feladat a szépséges színű gránátalma magok kivarázsolása volt, utána ment minden a maga kis útján. Azt pedig mondanom sem kell, hogy a savanykás gránátalma és a kesernyés étcsokoládé milyen "édes" együtt. :)Hozzávalók:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 db gránátalma (a kipottyantott magok fele)

Csupán felolvasztjuk az étcsokoládét vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon, óvatosan, sűrűn kevergetve és kipotyogtatjuk az almamagokat az egzotikus gyümölcsből. (Ehhez nekem a fakanállal kipuffogtató technika vált be a legjobban, millió videót találhattok róla a YouTube-on, pl. ezt.)


Az elkészítéshez használhatunk papírkapszlit vagy muffinpapírt és egyben muffinsütőformát, de a csodás kis szilikonos jégkocka tartók, szilikonos, mindenféle alakzatú sütőformák is alkalmasak erre a célra, bátran lehet kísérletezni a formavilággal. A lényeg az, hogy egy pici csokit öntünk alulra, rádobálunk pár gránátalma magot, aztán megint csoki és megint mag. Bedobjuk a hűtőbe, szépen megdermed és már lehet is tálalni, bedobozolni, zacskózni házi készítésű ajándékozáshoz.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció