Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 25 dkg lazacfilé
- 1 marék friss kapor
- 2 tk. magos dijoni mustár
- 2,5 dl tejszín
- kb. 1 dl fehér bor
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj és vaj keveréke
- 1 csokor zöldhagyma
- só, bors
- parmezán sajt
A kevés vaj és olívaolaj keverékén megsütjük a besózott lazac midkét oldalát, majd félretesszük és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, ráreszeljük a fokhagymát. Felöntjük fehér borral, picit felfőzzük, hozzáadjuk a kis darabokra szaggatott lazacot, mustárt, tejszínt. Felforraljuk és az utolsó pillanatban megszórjuk a friss kaporral. A "félkeményre" (al dente) főzött friss tésztát összeforgatjuk ezzel a mennyei szósszal, megszórjuk parmezánsajttal és citromszelettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok ehhez a fenséges lazacos fogáshoz!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése