Dorka barátnőm ajánlott tegnap egy, már elmondásra is jól hangzó pogi receptet. Hát igen, jól működik a gasztronómiában a PR... :) Egészséges, gyorsan és egyszerűen összeállítható a zabpogácsa, mert nem igényel méricskélést, robotgépet, csak egy evőkanál és egy tál kell hozzá. Az eredeti leíráshoz képest reszeltem bele füstölt sajtot, megszórtam lenmaggal és a tetejét is különböző magokkal hintettem meg. Kicsit furcsálltam, hogy sem sütőpor, sem élesztő nem szükséges hozzá, de tényleg tökéletes így, ahogy van. Vörösborral pedig különösen nagy élmény. ;)
Hozzávalók egy kisebb tepsi pogácsához:
- 25 dkg sovány túró
- 2 tojás
- 3 púpos ek. zabpehely
- 4 ek. zabliszt
- 1-2 tk. só
- egy marék reszelt füstölt sajt
- 2 ek. őrölt lenmag
- tetejére: tökmag, napraforgómag, szezámmag
Az adagot érdemes duplázni, mert nagyon gyorsan fogy. :)
A túrót összetörjük a tojások társaságában, hozzáadjuk a többi alapanyagot, átkeverjük, hűtőben pihentetjük fél órát, evőkanálnyi adagokat halmozunk a szilikonos sütőpapírra, majd 180 fokra felmelegített sütőben sütjük 10-15 percig. (Nekem kb. 12 percig tartott.) Rácson hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése