- 50 dkg 0-ás liszt vagy más kenyérsütéshez alkalmas liszt
- kb. 3 dl langyos víz
- fél kocka élesztő
- 2 tk. cukor
- 1 dl olíva olaj
- 2-3 tk. só
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. bazsalikom
- 1 tk. fokhagyma granulátum
- kb. 3 db szárított paradicsom apró kockákra vágva
- szezámmag
A vízhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és magára hagyjuk, hogy kb. 5-10 perc alatt felfuthasson. Majd a liszttel, élesztős vízzel, olajjal és fűszerekkel együtt jó alaposan átgyúrjuk a hozzávalókat és tésztát dagasztunk belőle. A tésztát lefedve kelesztjük kb. 1-2 órán át, amíg legalább a duplájára nő.
Először próbáltam a kinyújtós technikával a rudak elkészítését, de végül sokkal egyszerűbb megoldás vált be: csípjünk egy kb. diónyi gombócot a tésztából és addig gurigassuk a tenyerünk alatt, amíg szép hosszú és vékony kukacot nem kapunk, ami a kisujjunknál is vékonyabb.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal. Süssük 200 fokon jó pirosra, ropogósra legalább 8 percig, de azért arra figyeljünk, hogy ne égjen meg. :)
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal. Süssük 200 fokon jó pirosra, ropogósra legalább 8 percig, de azért arra figyeljünk, hogy ne égjen meg. :)
Jó étvágyat, vidám ünneplést és nagyon boldog új évet kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése