Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
- 50 dkg liszt (0-ás)
- 40 dkg cukor
- vanília rúd magjai vagy aroma
- fél cs. sütőpor
- 4-5 tojás
- 50 gr vaj
- csipet só
- 250 gr héjas mandula
- 1 tk. fahéj
A cukrot a tojással és a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, fahéjt, csipet sót és vaníliát, majd legvégén a héjas mandulát. Fakanállal alaposan összekeverjük és a kezünk segítségével szalámi rúd jellegű, vékony, lapos rudakat fektetünk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm-es távolságban. 180 fokos sütőben sütjük kb. 10-12 percig. Kivesszük, pár percig várunk vele, hogy hűljön, majd kicsit ferdén, kb. ujjnyi szeleteket vágunk belőle, ezeket a vágott felükkel felfelé visszatesszük a tepsire (már közelebb kerülhetnek egymáshoz) és tovább 5-8 percig sütjük, jó ropogósra. (Figyeljünk, hogy ne égjen meg, de azért jól süljön meg.)
Innentől kezdve csak megvárjuk, amíg kihűl és a kreativitásunk szabhat csak határt annak, hogy milyen gusztusos formában tálalva gyártunk belőle házi készítésű karácsonyi ajándékot.
Az eredeti, kapott receptet csak egy kis fahéjjal bolondítottam, egyébként asztalt gyümölcstől kezdve további magokon át sok finomsággal színesíthetjük még a cantuccit.
Az Instagram oldalamon további részlet fotókat is megnézhettek: https://www.instagram.com/izzel_lelekkel.hu/
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése