2016. november 20., vasárnap

A főzés mindenkié, színvonalas szakácskönyv az ünnepekre

Belekóstoltam a Lidl legújabb szakácskönyvébe, mely A főzés mindenkié címmel holnaptól már az üzletekben is elérhetővé válik. Jó érzés volt úgy végigenni egy menüsort, hogy mindvégig tudtam, nem kell megküzdenem a pincérrel a receptért, hiszen ott lapul minden tipp és fortély a szakácskönyvben. :)


A tavalyi szakácskönyvről sajnos pont lemaradtam, azonban az idei év mindenben kárpótolt, mert személyesen Mautner Zsófi és Széll Tamás mutatta be a Lidl alapanyagokat felhasználó, közös receptgyűjteményüket egy fantasztikus menüsoron keresztül. A kóstoló vacsora igazán meggyőző volt, mind gasztronómia értelemben, mind PR szemmel nézve, maradandó élményt nyújtott.


Az igazat megvallva, nagyon kritikus vagyok a szakácskönyvekkel, kevés olyan könyvvel találkoztam, amely a hétköznapokban is könnyen beszerezhető alapanyagokból felépített és megvalósítható recepteket ír le, fotókkal illusztrálva azokat. Imádok főzni, mégis általában az olyan ételeket részesítem előnyben, amelyeket gyorsan és egyszerűen el tudok készíteni, hiszen a főzés mellett még sok más tennivaló akad otthon, amikor este hazaérek egy-egy jóga óra, találkozó után.Persze a legtöbbször magazinok és online írások az inspirációm forrásai, mégis nagyon kedvelem a szép és hasznos szakácskönyveket, amiket bármikor leemelhetek a polcról egy-egy jó tanácsért, megerősítésért, ötlet gyűjtésért. Azt hiszem A főzés mindenkié ilyen típusú könyv lesz. Azon túl, hogy nagyon igényes kivitelezésű, csodás fotókat, 100 receptet, köztük Széll Tamás bajnok szakácsunk által jegyzett alaprecepteket találunk benne. 7 különböző kategóriába sorolták az ételeket, mint például leleményes mindennapok, fillérekből finomat, édesre éhezve. A 270 oldalas, vaskos szakácskönyv végén tárgymutató is van, ami számomra azért is hasznos, mert sokszor beragad a fejembe egy-egy hozzávaló, és itt ez alapján kapásból több ötlettel gazdagodom, hogy mit is kéne főznöm vagy éppen sütnöm.


Nem a levegőbe beszélek, ezért meg is osztok Veletek néhány receptötletet, amelyet biztosan ki fogok majd próbálni a könyvből:

  • Sós-édes, amerikai mogyoróvajas keksz
  • Széll Tamás töltött melegszendvicse (besamelmártással)
  • Sonkába tekert, zöldfűszeres vajjal töltött csirkemell
  • Lisztmentes chilis-fahéjas brownie
  • Tiroli hagymaleves sajtos krutonnal
  • Házi „rósejbni” fűszersóval és sült fokhagymás mártogatóval

A végigkóstolt menüsor, aminek a receptjeit megtalálhatjuk a szakácskönyvben és a lidlkonyha.hu oldalon is:

  • Csípős-édes, langyos lazacsaláta

  • Gyömbéres-chilis sütőtökleves

  • Sült libás-zöldséges tarhonya lilakáposzta salátával

  • Lisztmentes csokoládétorta mangó sorbet-val

Egy szó mint száz, minden kezdő és haladó konyhatündérnek, és minden olyan olvasónak szeretettel ajánlom a szakácskönyvet, aki, ha magának nem is, de szeretteinek ajándékot keres karácsonyra, mert ez a szakácskönyv tényleg remek, abból a fajtából származik, amit sűrűn leemelünk a polcról...Hogyan lehet hozzájutni a szakácskönyvhöz?

Az akció november 21-én indul a Lidl üzletekben, melynek keretében, aki összegyűjti az 5 db, 6000 Ft. feletti vásárlásért járó hűségmatricát, gazdagabb lesz az ajándék szakácskönyvvel. A kiadvány forgalomba nem kerül, kizárólag a Lidl adventi hűségakciója keretében kapható meg az üzletekben. A szakácskönyv receptjei egyébként elérhetők a www.lidlkonyha.hu oldalon is.


A fotókat készítette: Bublik Máté

Receptajánló: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció