Még nem késő kitalálni, hogy milyen húsvéti finomsággal kápráztassuk el hétvégén a családot, barátokat. Ehhez adok néhány pofonegyszerűen kivitelezhető tojáskrém ötletet, amikhez túl sok különleges hozzávaló nem szükséges, az eredmény ugyanakkor magáért beszél. Személyes kedvencem a medvehagymás-mascarponés és a mézes-mustáros töltelék. Az alkotórészeket persze a saját ízlésünk szerint variálhatjuk friss zöldségekkel, különböző szószokkal, fűszerekkel. Ezúton is nagyon boldog, finom illatokkal és ízekkel teli húsvétot kívánok Nektek!
Tonhalas-tormás tojáskrém hozzávalói:
- 3 db tonhal konzerv
- 2 db főtt tojás
- fél lime leve
- 2 tk. kapros mustárszósz (Lidl-ben kapható)
- 1 tk. torma

Medvehagymás-mascarponés tojáskrém hozzávalói:
- 1 kis doboz szobahőmérsékletű mascarpone
- 1 kis csokor medvehagyma
- 1 kk. mustár
- pici só
- 2-4 db főtt tojás
- pici puha vaj
Mézes-mustáros tojáskrém hozzávalói:
- 1 tk. dijoni mustár
- 2 tk. kapros mustárszósz
- 2 tk. méz
- 3 tk. puha vaj
- a főtt tojások sárgája
+1: Avokádós tojáskrém hozzávalói:
- 1 db érett avokádó belseje
- fél lime leve
- 2 tk. puha vaj
- 1 db főtt tojás
- 1 ek. tejföl
A medvehagymás krém kivételével mindegyik alkotóelemeit villával és késsel alaposan összetörjük, összekeverjük. A mascarponés tojáskrémet szerintem érdemes botmixerrel pürésíteni, így akár nálam dizájnosabb formában is vissza lehet tölteni a tojásfehérjékbe. Persze mindegyik krém finom önmagában is, rákenve a friss, ropogós bagettre vagy a foszlós kalácsra.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése