2015. február 13., péntek

5 éves az Ízzel-lélekkel gasztroblog

Nem is gondoltam azon a szürke vasárnap délután, hogy ilyen nagy „múltú” lesz az én kis gasztroblogom, ami szinte pillanatok leforgása alatt pattant ki a fejemből.

Nagyon hálás vagyok a lelkes olvasótáboromnak, a bátorító és energiát adó barátaimnak, a vőlegényemnek, aki szinte mindegyik új fogásnál azzal bókol, hogy ilyen finomat ő még sosem evett, örök mesteremnek, Anyukámnak, aki már 1 éves koromban megmutatta, miként működik a fakanál, Apukámnak, aki a magyaros ízek nagy kedvelője, mégis le tudom venni a lábáról a thai csirkémmel is...Biztos vagyok benne, hogy nem sütnék, főznék ilyen sok mindent, nem ismernék ennyi alapanyagot és sütési technikát, ha nem írnám ezt az online gasztronaplót. Maga az írás is ösztönöz arra, hogy újabb és újabb recepteket próbáljak és találjak ki. Nagy öröm a konyhatündérkedés, kísérletezés, olykor feszültség levezetés, elmerülés és tökéletes lelki feltöltődés. Egy olyan hobbi, amibe rengeteg érzékszerv bekapcsolódik: az illatokon, ízeken, színárnyalatokon, tapintásokon keresztül mindig egy izgalmas utazás veszi kezdetét.

Arról az örömről nem is beszélve, amikor kiderül, hogy olyanok, akiket személyesen nem is ismerek, kedvelik az oldalamat, az itt olvasott édességeket sütik és evvel lepik meg barátaikat a születésnapi bulikon. Ezek a visszajelzések mindig adnak egy hatalmas lökést, lendületet ahhoz, hogy folytassam, elhitetik velem, hogy van értelme írni, blogot vezetni, hiszen ez már régen nemcsak rólam és a konyhai szárnypróbálgatásaimról szól...

Az eltelt 5 év alatt nagyon sokat fejlődtem, a posztjaimon keresztül tanultam meg főzni, hiszen egy gasztroblog kifogyhatatlan inspirációt biztosít a konyhában. Fél évtized alatt kb. 250 bevált receptet olvashattatok tőlem, több mint fél millió ember tévedt a blogomra a világ 124 országából, melyek közül közel százezer visszatérő látogató és nem utolsó sorban már egy falu nagyságát elérő, 4000 követőből álló Facebook csoporttal büszkélkedhetem.

Megállásról szó sincs, hiszen rengeteg tanulnivalóm és megszámlálhatatlan recept vár még rám. Dédelgetek magamban egy álmot, amely továbbvinné az itt elkezdetteket és hamarosan új oldallal jelentkezem a megszokott "ízzel-lélekkel" stílusban.

Köszönöm, hogy ilyen sokan olvassátok a bejegyzéseimet, köszönöm a bizalmat! Kívánom, hogy továbbra is főzzetek, süssetek örömmel és tegyétek ezzel minél boldogabbá szeretteiteket és ezáltal magatokat is!

Szeretettel,
Márti

Receptajánló:

1 megjegyzés:

Dórci írta...

Gratulálok; Mártim!

Megjegyzés küldése

Szponzoráció