Ismét egy GoodFood magazin ihletésű recept következik. Nagy kedvenceim az édes-csípős, édes-sós, édes-savanyú ízkombinációjú ételek, így nem volt kérdés számomra, hogy a csirke az ananásszal megférnek-e egymás mellett a hamburgerben. Picit továbbgondolva a receptet, így néz ki a Hawaii hambi ízzel-lélekkel módra. Ugye milyen harapnivaló?! :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db szezámmagos hamburger buci,
- 40 dkg csirkemellfilé,
- 4-4 ananász szelet (kör alakú),
- 10 dkg cheddar sajt,
- madársaláta, ruccola saláta,
- chiliszósz,
- 1 fej lilahagyma,
- cajun fűszerkeverék,
- kevés olívaolaj,
- só.
A csirkemellfilét kettévágjuk, egy picit megklopfoljuk, fűszerezzük cajun fűszerkeverékkel és kevés olívaolajon hirtelen megsütjük vagy meggrillezzük mindkét oldalát. A husik mellett az ananász szeleteket is megpirítjuk. A vékonyra szeletelt hagymát kevés olívaolajon enyhén megsütjük. A hamburgerzsemlét kettévágjuk, akár meg is piríthatjuk egy picit a belső felüket, majd elkezdjük az összeállítást: alulra vegyesen teszünk madár- és ruccolasalátát, pirított lilahagymát, erre csöppentünk egy kis chiliszószt, két szelet ananászt, majd a husit, erre ráreszeljük a sajtot, ismét 2 szelet ananásszal és salátával zárjuk a sort. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése