Kuglófot viszonylag ritkán sütök, valahogy mindig elfeledkezem a kuglóf sütőformámról, amiről leginkább a mindent elnyelő konyhaszekrény tehet. Most viszont megvettem a Nők Lapja Konyha Desszert sütési különszámát, ami egyébként egy remek alapdarabként, sorvezetőként segítheti a különböző sütemények elkészítését, és ez ihletett meg a kuglóf sütésre. Picit variáltam a recepten, mert volt még egy doboz ricottám a hűtőben és, mivel a mazsolát nem nagyon kedvelem, így csokival gazdagítottam ezt az öntött tésztás kuglófot. Könnyű és puha lett, kelesztés nélkül, pikk-pakk elkészült. Húsvétkor is kitűnő süteményként, reggeliként, tízóraiként szolgálhat.

- 20-25 dkg puha vaj,
- 25 dkg ricotta (vagy túró),
- 25 dkg liszt,
- 10-15 dkg cukor,
- 2 tojás,
- 1 kisebb cs. sütőpor,
- 1 citrom reszelt héja,
- kb. 1 bögre csokicsepp,
- mandula szeletek.
A cukrot a vajjal és tojásokkal habosra kikeverjük turmixgép segítségével, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt. Vajazott, lisztezett kuglóf forma aljába mandulaszeleteket szórunk és erre öntjük a tésztát.
Sütőtől függően 160-180 fokon sütjük 25-30 percig, tűpróbáig. Megvárjuk, amíg kihűl és egy tálcát rárakva hirtelen megfordítjuk.
Sütőtől függően 160-180 fokon sütjük 25-30 percig, tűpróbáig. Megvárjuk, amíg kihűl és egy tálcát rárakva hirtelen megfordítjuk.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése