Másképp, mert ez egy fokkal autentikusabb és egyszerűbb pizza recept a korábbihoz képest. Azért is kedvelem annyira a gasztroblogom létezését, mert azon túl, hogy nem vesznek el a papírfecnikre írt, és féltve őrzött receptjeim, folyamatos fejlődésre, tanulásra és kísérletezésre ösztönöz. Így jutottam el ehhez a pizza változathoz is, ami már sokkal jobban emlékeztet az olasz pizzák ízvilágára, persze a kemencét a sütővel sosem tudom majd felváltani és az alapanyagok sem úgy "teremnek", mint Olaszországban, de nekünk így is ízlik a házi pizza... Mindehhez hasznos tipp lehet a lukacsos aljú pizza sütőforma, a 0-ás liszt és a tészta egész napos pihentetése.
Hozzávalók 4 főre a tésztához:
- 75 dkg 0-ás liszt,
- 4,5 dl langyos víz,
- 2-3 ek. olívaolaj,
- 1,5 tasak instant élesztőpor,
- 1 ek. méz,
- só ízlés szerint.

- 1 konzerv hámozott paradicsom,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- friss bazsalikom,
- só, bors,
- méz vagy cukor opcionálisan.
- mozzarella,
- friss ruccola,
- koktélparadicsom,
- sonka opcionálisan.
A tészta hozzávalóit még reggel jól összegyúrjuk és hagyjuk egész nap kelni, pihenni a tésztát. Napközben párszor átgyúrjuk. A szósz hozzávalóit sűrűre összefőzzük, vagy, ha sietünk, akkor csak leturmixoljuk az egészet és azt használjuk fel, úgy is isteni lesz. A tésztát 4 felé vesszük, vékonyra, kör alakra kinyújtjuk és lehetőség szerint lukacsos aljú pizzaformában sütjük 200 fokon, megkenve a szósszal, kidíszítve mozzarellával és paradicsommal (és sonkával). Tálalásnál friss ruccolával szórjuk meg. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése