Nagy kedvencem a paradicsomos tészta: akár friss, akár hámozott paradicsom konzervből készítve, szeretem ruccolával és sok bazsalikommal, fokhagymával is, viszont babérlevéllel még sosem próbáltam ezelőtt. A receptet a La Cucina Italiana című gasztrolap küldte hírlevél formájában és rögtön kaptam az alkalmon, hogy kipróbáljam az újdonságot: egészen különleges ízhatást érhetünk el babérlevéllel, sárgarépával és zellerrel vegyítve a paradicsomot, finom testes szósz kerekedik ki. A fusilli vagy más néven csavart tészta azért is remek hozzá, mert a csavarásoknál jól megtapad a szósz, így együtt nagyon finom egységet képeznek.
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 1 konzerv hámozott paradicsom, jobb esetben 4 db friss hámozott paradicsom húsa,
- 1-2 db sárgarépa,
- 1 db szárzeller vagy zsenge új zeller,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 babérlevél,
- só, bors,
- bazsalikom,
- kb. 25 dkg csavart tészta (fusilli),
- reszelt parmezán sajt,
- kevés olívaolaj.
Pár csepp olívaolajon megdinszteljük az aprított hagymát, majd rádobjuk és megpirítjuk a picire vágott répát és zellert, hozzáadjuk a babérlevelet (én ezt apróra összetörtem, hogy még intenzívebb legyen) és fedő alatt, kis hőfokon pároljuk a zöldségeket. Amikor már majdnem megfőttek, beleborítjuk a paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk és jól összefőzzük a hozzávalókat. A végén megszórjuk bazsalikommal és a főtt fusillivel tálaljuk, majd parmezán sajtot reszelünk a tetejére. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése