Régóta tervezem elkészíteni Szilvi barátnőm csodás avokádósalátáját, amelyre végre a húsvéti hétvégén sort is kerítettem. Mint a legtöbb saláta esetében, itt sem kell bonyolult, sokáig tartó előkészítési hadműveletre gondolni, ugyanakkor az alapanyagok kavalkádja, egymáshoz társítása fenséges ízű salátát eredményez...
- 1 db avokádó,
- kb. 8 pici koktélparadicsom,
- feta sajt,
- kis marék darabolt dió,
- kb. fél db jégsaláta vagy pár marék madársaláta,
- 1 citrom,
- bazsalikom.

Az elkészítése természetesen nagyon gyorsan történik: apró darabokra szeleteljük a jégsalátát, kis cikkekre a paradicsomot, az avokádót vékony szeletekre, a feta sajtot kockákra, majd az egészet megszórjuk dióval, meglocsoljuk a friss citrom levével és fűszerezzük bazsalikommal. Érdemes csupán akkora mennyiséget elkészíteni, amit frissen el tudunk fogyasztani. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése