Egy roppant egyszerű, de annál mutatósabb húsféle receptötletet választottam mára. A fokhagymás ruccola, medvehagyma, petrezselyem vagy akár spenótkrémes csirkemell tekercs igazi tavaszi színekben pompázó finomság. Főételként valamilyen finom, szaftos, szószos körettel (én pl. paradicsomos-tejszínes kagylótésztával tálaltam) készítve, vagy hidegtálon kínálva is nagyon gusztusos tud lenni.
- 50 dkg csirkemell (lehet más húsfélét is használni),
- egy marék zöld fűszer (pl. ruccola, bazsalikom, petrezselyem, akár spenót stb.),
- 2 gerezd fokhagyma,
- kevés olívaolaj,
- só, bors,
- 10 dkg feta sajt.
A csirkemellet megtisztítjuk, szükség esetén kifilézzük és jó nagy szeleteket vágunk belőle, amiket vékonyra kiklopfolunk. A zöld fűszer(eke)t leturmixoljuk a fokhagymával és pici (kb. 2 ek.) olívaolajjal, megkenjük vele a hússzeletet, felkockázott feta sajtot szórunk rá, majd szorosan feltekerjük. 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük kevés olívaolajat aláöntve és alufóliával lefedve. Amikor már megpuhult a hús, kicsit még fólia nélkül piríthatunk rajta. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése