
- 1 bögre barna cukor,
- 2 nagy tojás,
- 1 bögre puha vaj
- 1 bögre liszt,
- 3 bögre zabpehely,
- 1 kk. szódabikarbóna,
- 10 dkg aszalt vörösáfonya,
- 10 dkg darabolt mogyoró,
- 1 bögre csoki pasztilla, vagy darabka (kb. 2 tábla),
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 tk. fahéj.
A villámgyors elkészítés:
Először a cukrot, tojást és vajat keverjük el alaposan, ehhez adagoljuk hozzá a leírás sorrendjében a többi alapanyagot, dolgozzuk össze, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk egy evőkanál segítségével. Érdemes egy kis távolságot tartani köztük, mert azért nőni fognak a sütés közben. A halmozás után én egy kicsit még elrendezgetem, lapítgatom őket, de lehet kapni a fagyis kanálhoz hasonló profi keksz adagoló kanalat, evvel biztosan egyszerűbb lehet. 180 fokon sütjük kb. 5-10 percig, pikk-pakk elkészül.
Először a cukrot, tojást és vajat keverjük el alaposan, ehhez adagoljuk hozzá a leírás sorrendjében a többi alapanyagot, dolgozzuk össze, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk egy evőkanál segítségével. Érdemes egy kis távolságot tartani köztük, mert azért nőni fognak a sütés közben. A halmozás után én egy kicsit még elrendezgetem, lapítgatom őket, de lehet kapni a fagyis kanálhoz hasonló profi keksz adagoló kanalat, evvel biztosan egyszerűbb lehet. 180 fokon sütjük kb. 5-10 percig, pikk-pakk elkészül.
Receptajánló:
2 megjegyzés:
2 tojás, némi vaj felvesz kb 70 dkg szárazanyagot? Ezt próbálta már valaki?
Szia Edit, igen, de nem némi vaj, hanem egy egész bögre vaj. :) Nagyon jó, ropogós keksz lesz belőle.
Megjegyzés küldése