Ez az olasz gnocchi változat sokkal nagyobb sikerélményt adott, mint a krumplis társa, hiszen lényegesen egyszerűbben és gyorsabban lehet elkészíteni. Ránézésre nem is gondolnánk, hogy ezek a kis zöld golyók milyen finomak tudnak lenni.
- 25 dkg ricotta,
- 45 dkg fagyasztott (még jobb, ha friss) spenótpüré (jól kiengedve, kicsavarva),
- 15 dkg liszt,
- pici só,
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve,
- 1 tojás,
- parmezán sajt,
- víz,
- a szószhoz: 25 g vaj, kb. 1 dl tejszín, 3-4 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A ricottát, tojást, sót, fokhagymát elkeverjük a spenóttal, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. A cél az, hogy egy kézzel formázható masszát kapjunk. (Ha esetleg túlságosan ragadna, egy pici lisztet adjunk hozzá.) Dió nagyságú golyókat formázunk a tenyereink között, majd lobogó, forró vízben néhány perc alatt megfőzzük a gnocchit. Kb. akkor jó, ha feljöttek a víz tetejére, nagyjából 5 perc alatt megfőnek. A szószhoz a vajat felolvasztjuk, az aprított fokhagymát jó átforgatjuk benne és amikor megcsap minket a finom fokhagyma illat, lejjebb vesszük a hőfokozatot, felöntjük tejszínnel, sózzuk, összerottyantjuk és nyakon öntve a spenótos gnocchit, reszelt parmezánnal szórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
A ricottát, tojást, sót, fokhagymát elkeverjük a spenóttal, hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. A cél az, hogy egy kézzel formázható masszát kapjunk. (Ha esetleg túlságosan ragadna, egy pici lisztet adjunk hozzá.) Dió nagyságú golyókat formázunk a tenyereink között, majd lobogó, forró vízben néhány perc alatt megfőzzük a gnocchit. Kb. akkor jó, ha feljöttek a víz tetejére, nagyjából 5 perc alatt megfőnek. A szószhoz a vajat felolvasztjuk, az aprított fokhagymát jó átforgatjuk benne és amikor megcsap minket a finom fokhagyma illat, lejjebb vesszük a hőfokozatot, felöntjük tejszínnel, sózzuk, összerottyantjuk és nyakon öntve a spenótos gnocchit, reszelt parmezánnal szórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése