Meggy, gesztenye, mennyei tejcsoki mikulások, rum... és tovább nem ragozom, miből is áll a legfrissebb "túlélő" készletünk. Gyorsan elkészül és a gesztenyének, réteslisztnek, gyümölcsnek köszönhetően szuper omlós, puha, könnyed állagú lesz még 2 nap elteltével is.
Hozzávalók 20 pufi muffinhoz:
- 1 tojás,
- kb. 16-17 dkg cukor,
- 2 cs. vaníliacukor,
- 1 cs. gesztenyemassza,
- 2 dl tej,
- kevesebb mint 1 dl olaj,
- 25 dkg liszt (vegyesen használtam réteslisztet finomliszttel),
- 1 cs. sütőpor,
- 1 üveg meggybefőtt, vagy friss meggy,
- 3 csoki mikulás (180 g tej- vagy étcsokoládé),
- pár csepp rum.
A tojást a cukorral alaposan összekeverjük turmixgéppel, majd hozzáöntjük a villával áttört gesztenyemasszát, amit előzetesen a tejjel és olajjal jól eldolgoztunk, lisztet, sütőport, 20 szem meggy kivételével az összes meggyet, összetört csokit és néhány csepp rumot. Jól összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffin formába adagoljuk. Szeretem a pufi muffinokat, ezért kb. 2 nagy evőkanálnyi adagot szoktam a formába halmozni. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon tűpróbáig.
Receptajánló:
5 megjegyzés:
Csokimikulás márciusban? A decemberi sütiben pedig csokinyuszik lesznek? De amúgy fini lehet, megkóstolnám :P
Egyszerű és nagyszerű. Ritkán felel meg nálam egy muffin recept, de ez nagyon bejövős, fincsi:) Köszi
Köszi Nóra, ez igazán hízelgő. :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésed.
Kipróbáltam, finom volt, köszönöm! :)
Kedves Anita!
Köszi a visszajelzést, nagyon örülök, hogy bevált Neked is!! :)
Megjegyzés küldése