Ez volt az első recept, amit Ildy előző gasztroblogjában olvastam és nagyon megtetszett az ötlet és a blog is. Ildy új webszakácskönyve itt olvasható. Már régóta várom az alkalmat, hogy kipróbálhassam ezt a receptet és bár még van mit fejlődnöm a csinosabb vaníliás karikák gyártásában, de tény, hogy a receptet érdemes hírül adnom. A karácsonyi ragasztgatós linzerek helyett idén vaníliás karikákra készülök.
Hozzávalók kb. 2 tepsi vaníliás karikához:
Hozzávalók kb. 2 tepsi vaníliás karikához:
- 70 g vaj
- 185 g liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 nagy tojás
- 85 g barna cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja, vagy vanília aroma
- 2 cs. vanília cukor
Elkészítés:
A cukrot a vajjal és a tojással robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a szódabikarbónával, belereszeljük a citromot, beleszórjuk a vaníliamagokat, összegyúrjuk egy kis cipóvá a tésztát, majd kinyújtjuk fél cm vastagságúra. Két méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Amikor kihűlt, olvasztott csokiba mártjuk és fejjel lefele szárítjuk.
A cukrot a vajjal és a tojással robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a szódabikarbónával, belereszeljük a citromot, beleszórjuk a vaníliamagokat, összegyúrjuk egy kis cipóvá a tésztát, majd kinyújtjuk fél cm vastagságúra. Két méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig. Amikor kihűlt, olvasztott csokiba mártjuk és fejjel lefele szárítjuk.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése