Ennek a receptnek is egy újságból származik az alapötlete, bizony valahogy el kell ütni az időt a vonatút során... A mexikói csirkeleves lényegében olyan, mint egy pikáns húsleves, csak egy picit különlegesebb, szokatlanabb az íze. Kukorica, lilahagyma, piros, kaliforniai paprika és chili alkotja meg a leves izgalmas ízkavalkádját.
- 1 fej lilahagyma
- 1 cső csemegekukorica,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 1 fél szál póréhagyma,
- 25 dkg csirkemellfilé,
- 1 paradicsom,
- 2 erőleves kocka,
- chili,
- 2 gerezd fokhagyma,
- víz,
- olívaolaj.
Nagyon gyors kis húsleves ez: az apróra vágott lilahagymát és póréhagyma karikákat kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és amikor megcsap minket a mennyei fokhagyma illat, beletehetjük a pici kockákra vágott csirkemellfilét. A húst fehéredésig pirítjuk magas hőfokozaton, ekkor beleszórhatjuk a többi zöldségfélét (kis kockákra aprítva), együtt pirítjuk őket pár percig, majd felöntjük vízzel az edényt és amikor az felforrt, belemorzsolunk két erőleves kockát. Ekkor kicsire vesszük a hőfokot és szépen, lassan összefőzzük a hozzávalókat mexikói csirkelevessé, amit csipet chili darabkákkal teszünk igazán tüzes mexikóivá. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése