A csirkecombok pácleve ezúttal egy olasz fűszerekben bővelkedő szósz volt, amiben érdemes két napig érlelni a húsokat, hogy igazi Itáliát varázsolhassunk a konyhánkba. A sütéshez használt sütőzacskót előszeretettel ajánlom minden kedves konyhatündérnek, mert sokkal finomabb és puhább így a sült hús, no meg a tepsi takarítás sem okoz annyi bosszúságot.
A pác hozzávalói:
- csípős ketchup (kb. 1 ek./csirkecomb),
- bazsalikomos olívaolaj,
- friss és szárított bazsalikom,
- oregánó,
- bors,
- gerezd/csirkecomb fokhagyma reszelve,
- löttyintésnyi vörösbor.
A pácolás titka valóban az, hogy minél többet érlelődjenek benne a sütésre szánt csirkecombok (persze más hússal sem lehet ez rossz). A sütéshez egy sütőzacskóba tettem bele az összes csirkecombot és ráöntöttem a maradék páclevet is, becsomóztam a zacskót, néhány helyen hústűvel megszurkáltam és így sütöttem magas hőfokon a combocskákat kb. 1 óráig. Majd óvatosan ollóval levágtam a zacskó egy részét, és így tettem vissza picit pirulni a sütőbe.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése