Ismét egy olaszos ízvilágú étel: a mennyei paradicsomos tészta kukoricával vegyítve és sütőben mozzarellával finomra összesütve. Olyan finom ízt ad a tésztának a zöldséges szósz, ahogyan a sütőben tetőtől-talpig átjárja a pennét... Érdemes kipróbálni!
A paradicsomos-kukoricás rakott penne hozzávalói 4 személyre:
- 1 konzerv hámozott koktélparadicsom (vagy igazi előzetesen leforrázva és meghámozva),
- 1 konzerv kukorica,
- 1 db vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- pici cukor (kb. 1-2 tk.),
- chili,
- bazsalikom,
- oregánó,
- 1 zacskó mozzarella,
- penne tészta,
- pici olívaolaj.
A szósz megfőzésénél a paradicsomos-cukkinis spagettihez hasonlóan járunk el a felsorolt hozzávalók arányával, kihagyva a cukkinit (persze avval is nagyon fincsi lehet ez a rakott penne). A tésztaszószt összekeverjük a főtt pennével és kivajazott kerámiatálba öntjük, majd mozzarella szeletekkel gusztusosan megrakjuk a tészta tetejét. Hideg (a kerámia tál miatt) sütőbe tesszük és magas hőfokon 20-30 perc alatt megsütjük a rakott pennét. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Receptajánló:
2 megjegyzés:
Kedves Márti!
Kétszer készítettem el a paradicsomos-kukoricás rakott penne recepted. Először kicsit soknak sikerült a szegedi csipőspaprika a szószba. Bár nekem ízlett, de a nőimnek túl fűszeres lett. Másnap ismét elkészítettem, de paprika nélkül.
Érdekesen finomult, mert időközben a bazsalikom elfogyott, de rozmaringgal helyettesítettem. Nagy sikere volt, maradéktalanul elfogyott. Köszönöm a receptet.
Anti
Szia Anti, köszi a visszajelzést, rozmaringgal is biztosan nagyon finom lehet ez a tészta. Örülök, hogy sikert arattál vele. :) Márti
Megjegyzés küldése