Nem tehetek róla: egyszerűen nem tudom megunni azokat az édességeket, amiben a csoki, a kókusz és a keksz egyaránt jelen van. Azt gondolom, hogy ebből a hármasból sosem sülhet ki rossz, sőt a kókuszos keksztekercset még sütni sem kell. Biztosan sokan ismerik ennek a finomságnak a csínját-bínját, de, ha mégsem, akkor itt elolvashatjátok, hogy mi az én bevált receptem.
Egy méretes hosszúságú kókuszos keksztekercs hozzávalói:
- 50 dkg darált keksz,
- 20 dkg porcukor,
- 10 dkg darált dió,
- 2 dl + 5 ek. tej,
- 1 cs. vaníliacukor,
- 4-5 ek. kakaópor,
- 1 zöld kupakos doboznyi rumaroma,
- 20 dkg puha vaj,
- 20 dkg porcukor,
- 15 dkg kókuszreszelék.
A kekszet a porcukorral, dióval, tejjel, kakaóporral, rumaromával alaposan összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe. Az 5 evőkanálnyi tejet a végén adtam hozzá, mert ennyi még kellett ahhoz, hogy tökéletes mennyiségű, nyújtáshoz alkalmas tésztát érjek el.
A kókuszos krémhez a porcukrot és a vaníliacukrot az olvasztott vajjal habosra keverjük. Kivesszük a hűtőből a kekszes masszát és egy sütőpapírra borítva kinyújtjuk a tésztát. Ha esetleg túlságosan keménynek érezzük még egy -két csepp tejjel lágyíthatunk rajta. Bár akkor sem lesz annyira könnyű a nyújtási folyamat, hiszen ez mégis csak más, mint egy kelesztett tészta. A hosszúkásra kinyújtott kekszes masszára kenjük a kókuszos krémet egyenletesen eloszlatva és a sütőpapír segítségével óvatosan felcsavarjuk. A külsejét kókuszreszelékben megforgatjuk és így csomagoljuk be alufóliába és hűvösre tesszük, hogy kellőképpen megkeményedjen és az ízek is harmóniába kerüljenek egymással.
A kókuszos krémhez a porcukrot és a vaníliacukrot az olvasztott vajjal habosra keverjük. Kivesszük a hűtőből a kekszes masszát és egy sütőpapírra borítva kinyújtjuk a tésztát. Ha esetleg túlságosan keménynek érezzük még egy -két csepp tejjel lágyíthatunk rajta. Bár akkor sem lesz annyira könnyű a nyújtási folyamat, hiszen ez mégis csak más, mint egy kelesztett tészta. A hosszúkásra kinyújtott kekszes masszára kenjük a kókuszos krémet egyenletesen eloszlatva és a sütőpapír segítségével óvatosan felcsavarjuk. A külsejét kókuszreszelékben megforgatjuk és így csomagoljuk be alufóliába és hűvösre tesszük, hogy kellőképpen megkeményedjen és az ízek is harmóniába kerüljenek egymással.
Receptajánló:
3 megjegyzés:
Minden nap megnyitom az oldalad, nagyon tetszik! Bár ezt már említettem párszor :)! Sok puszi!
Vasárnap készítettem először tökéletes lett!
Ezt jó hallani, örülök, hogy sikerült. :)
Megjegyzés küldése