2010. május 23., vasárnap

Szombat esti grillparti

Végre itt a jó idő, lehet izzítani a faszenet és a grillsütőket az esti grillvacsorákhoz és grillpartikhoz. Hirtelen ötlettől vezérelve tegnap este ettük meg a szezonnyitó grillvacsinkat: egy kis grillezett baconbe tekert "duplán" füstölt virslit előételnek, majd a zöldséges-szalonnás-kolbászos-csirke nyársakat a friss levegőn, a szabad ég alatt gyertyafény mellett... :)
Grill nyárs
A virslik elkészítése roppant egyszerű: betekerjük vékony bacon szalonnába egyenként a füstölt virsliket és így sütjük meg őket a grill rácson, mennyeiek, mintha nem is ki tudja miből készült virslik lennének.
Grillezett baconos virsli
A nyársra cukkini karikákat, lilahagyma darabokat, zöld és piros húsú kalifornia paprikát tűzdeltem, melyeket néhány órával a sütés előtt olajos, reszelt fokhagymás, fűszeres pácba tettem. A zöldségek közé csirkemell kockákat, finom hazai, kolbászdarabokat és apró, bevagdalt füstölt szalonna darabokat tűztem. A csirkemellt előzőleg a következő pácban érleltem: fokhagymás méz, só, bors, reszelt fokhagyma, kevés mustár és pici csípős piros arany. A nyársakat legalább fél óráig alufóliába csomagolva sütöttem a grillrácson, majd kb. 10-15 percig pirítottam a fólia nélkül. Persze a zöldségeket is bátran lehet variálni egy kis padlizsánnal, gombával, burgonyával, spárgával, bébikukoricával, répával, csak a képzeletünk szabhat határt a megannyi grillezési ötletnek.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció