Az olasz pite receptje a sport szelethez hasonlóan szájhagyomány útján terjed: anyukámtól tanultam, ő pedig az egyik volt kolléganőjétől. Nagyon szeretjük, mert gyorsan és könnyen elkészíthető, ugyanakkor a közepén megbúvó málna lekvártól különlegesen finom íze lesz.
Az olasz pite hozzávalói:
- 5 tojás,
- 10 dkg margarin,
- 12 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliacukor,
- fél cs. sütőpor,
- 12 dkg liszt,
- málnalekvár (kb. 1 kis üveg),
- 10-15 dkg kristálycukor (attól függően, hogy a darált diós keverékben van-e már cukor),
- 15 dkg darált dió (én boltit vettem és ez már eleve cukrozott volt),
- 2 ek. kakaópor
A tojások sárgáját a picit megolvasztott margarinnal, porcukorral és vaníliacukorral habosra keverjük turmixgéppel, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, összekeverjük és egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Ne ijedjünk meg, mivel egy egészen sűrű masszával találjuk majd szemben magunkat. Bőven, nem fukarkodva megkenjük málnalekvárral (vagy bármilyen másfajta lekvárral) a tészta tetejét. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy egy picit melegedjen, de ne legyen túl forró, mikor betesszük a sütit. A tojások habját 10 dkg kristálycukorral (ha igazi darált diót használunk, nem pedig bolti zacskósat, amiben már eleve van cukor, akkor 15-18 dkg cukorra is szükség lehet) alaposan felverjük, hozzáadjuk a diót, kakaóport és óvatosan összedolgozzuk, ráöntjük a lekváros tetejű masszára és magas hőfokon kb. 30-40 percig sütjük. Amikor már érezzük a finom illatokat, hajtsuk végre a tűpróbát és, ha átment a teszten, akkor el is zárhatjuk a sütőt.
Receptajánló:
5 megjegyzés:
Isteni süti! A málna lekit nem sajnáltam, így kicsit édes lett, de így is fantasztikus!!! :)
Ez tényleg hasonló, mint az enyém, leginkább a hab miatt. Nagyon jól néz ki, meg is fogom csinálni.
Amúgy a Női szeszély is ilyesmi. Á, ki tudja már követni, hogy mi honnan jött?:)
Köszi szépen, aztán várom a beszámolód! :)
Tenyleg fantasztikus ez a suti, csipkelekvarral es aszaltszilva darabokkal keszitettem el, a tetejere, meg csokit is tettem! Isteni, nagyon egyszeru az elkeszitese is. Tobbszor fogom sutni, nagyon fini! Koszonet a receptert!
Csipkelekvár és aszalt szilva?! Hmmm de finom lehetett az úgy! :)Örülök, hogy bevált a recept és köszönöm a visszajelzést! :)
Megjegyzés küldése