A sült sajtkrémes brokkoli ideális lehet egytálételként ebédre, vagy vacsorára, de akár mint különleges köret is megállja a helyét bármilyen sült hús mellett. A sajtkrémes-fokhagymás tejföl ízvilága kellően átjárja a brokkolit, ettől lesz igazán finom.
A sült sajtkrémes brokkoli 2-3 adaghoz szükséges hozzávalói:
- fél kg brokkoli,
- margarin,
- zsemlemorzsa,
- só,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 db tömlős natúr krémsajt,
- 1 nagy doboz tejföl.
Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett brokkolit és a margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt jénai tálba rakjuk őket egymás mellé. Leöntjük a tejföl, krémsajt és a reszelt fokhagyma keverékével. Hideg sütőbe tesszük és nagy lángon addig sütjük, amíg a tejföl meg nem pirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése