Gyors, egyszerű tésztás egytálétel egy csipetnyi Indiával fűszerezve. Körülbelül annyi idő alatt elkészül a currys-tejszínes zöldségragu, amennyi idő alatt a masnitészta megfő. Praktikus vacsorára, mert nem kell hozzá sok minden és laza fél óra alatt elkészül.
A currys-tejszínes zöldségragu hozzávalói:
- 35 dkg mirelit zöldségkeverék (pl. répa, kukorica és borsó keveréke)
- 1 fej vöröshagyma felaprítva,
- 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva,
- 1-2 dl főzőtejszín,
- olívaolaj,
- víz,
- só, bors,
- cayenne bors,
- curry,
- masnitészta,
- tálaláshoz mozzarella.
Elkészítése:

Sós-olajos vízben megfőzzük a masnitésztát és amíg ez fortyog az edényben, addig elkészítjük a zöldségragut: pici olajon megdinszteljük a hagymát, néhány másodperc erejéig megpirítjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a még fagyos mirelit zöldséget. Folyamatosan kevergetjük, adunk hozzá egy kis vizet (kb. 1-2 decit) és fűszerezzük a ragut sóval, borssal, curryvel. Fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket, majd a végén tejszínnel behabarjuk, megvárjuk, amíg rottyan egyet és a fűszerezés ellenőrzését követően lehet is tálalni. A tetejére szeletelhetünk mozzarella karikákat. Jó étvágyat kívánok ehhez a nem is gondolnánk milyen finom, villámgyors tésztavacsorához!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése