Ez az egytálétel a hagyományos rakott krumpli picit különlegesebb változata, melyből hiányzik a kolbász,és a tojás, ezeket most egy tárkonyos-zöldséges és csípős darált húsos ragura váltottam le. Picit időigényes, de egy szombat délelőttöt megér a finom ebédért cserébe.
- 1,2 kg burgonya héjában megfőzve,
- 2 nagy doboz tejföl (900 g),
- 7-8 gerezd fokhagyma,
- 2 db lilahagyma,
- 50 dkg darált hús,
- olíva olaj,
- 1 kisebb cukkini,
- 2 paradicsom,
- 2 kaliforniai paprika (piros),
- só, bors,
- tárkony, chili,
- piros paprika,
- száraz vörösbor,
- reszelt sajt,
- vaj,
- snidling (metélőhagyma).
Amíg héjában megfőzzük a krumplikat addig elkészítjük a húsos ragut. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a forró olajban, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, 4 fokhagyma gerezdet reszelünk bele és a többi, kockákra vágott zöldséget is beletesszük a serpenyőbe. Néhány perc után kisebb fokozatra vesszük a gázt és szükség szerint egy kis vízzel öntjük fel a ragut. Sóval, borssal, csípős és édes paprikával, tárkonnyal és az elmaradhatatlan vörös borral (néhány löttyintés) ízesítjük, ami nagyon kellemes aromát ad az ételnek. Fedő alatt olykor megkevergetve puhára főzzük a hús és a zöldségek egyvelegét. A vajjal kikent tepsibe rétegeljük a hozzávalókat: egy sor karikára vágott krumpli, egy sor húsos ragu és ezt leöntjük a tejfölös szósszal (tejföl, reszelt sajt, reszelt fokhagyma, só, bors, aprított snidling)keveréke) majd újabb krumplisor következik és így tovább, amíg el nem fogynak az alkatrészek. A tetejét a tejfölös öntettel kenjük be és alaposan megszórjuk reszelt sajttal. A sütőben magas hőfokon pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése