A hideg és kitartóan havas téli időben egy nyarat idéző könnyed finomsággal indítom életem első és egyetlen blogját. Amilyen váratlanul pattant ki a fejemből az Ízzel-lélekkel blog ötlete, olyannyira lelkesít és motivál, hogy minél több és finomabb ételt tanuljak meg főzni és a tesztelést követően osszak meg Veletek. Szóval a debütáló recept egy napjainkban „divatos” leves formátum, a krémleves. A kukoricát (és a fokhagymát) előszeretettel csempészem bele azokba az ételekbe, amelyekbe csak lehet, így ez alól a krémleves sem lehet kivétel. :)
A kukorica krémleves hozzávalói 4 személyre:
Kukorica krémleves elkészítése:
Pici vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, pár másodperc alatt elkeverjük és amint megcsap minket a mennyei fokhagyma illat már jöhet is a kukorica. A fokhagymás művelet közben picit lejjebbre vesszük a gázfokozatot, nehogy megégjen és ezáltal keserűvé tegye az ételünket a ravasz fokhagyma… Néhány percig pirítjuk a kukoricánkat is, majd felöntjük a hozzávalóinkat kb. 2 ujjnyival ellepő vízzel. A fűszerezésnél sóval, borssal, leheletnyi szerecsendióval, és bőséges tárkonnyal gazdagítjuk a levest, majd hagyjuk, hogy fedő alatt kis lángon szépen-lassan fortyogjon magában és finomra érlelje össze az ízeket. Kb. 20-percig főzzük, közben időnként megkevergetjük és ízlelgetjük, hogy mivel javítsuk még az íz hatást… Majd a végén botmixerrel pépesítsük a levesünk állagát, hogy igazán krémes legyen, majd a tejszínes habarást és utolsó rottyanást követően tálalhatjuk is. Reszelt sajttal megszórva nemcsak nagyon guszta, hanem igazán különleges ízű lesz a hagymás kukoricakrém levesünk.
A kukorica krémleves hozzávalói 4 személyre:
- 1 doboz konzerv kukorica,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- vaj, vagy margarin,
- 2 dl főzőtejszín,
- só, bors, tárkony,
- reszelt sajt tálaláskor.
Kukorica krémleves elkészítése:
Pici vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, pár másodperc alatt elkeverjük és amint megcsap minket a mennyei fokhagyma illat már jöhet is a kukorica. A fokhagymás művelet közben picit lejjebbre vesszük a gázfokozatot, nehogy megégjen és ezáltal keserűvé tegye az ételünket a ravasz fokhagyma… Néhány percig pirítjuk a kukoricánkat is, majd felöntjük a hozzávalóinkat kb. 2 ujjnyival ellepő vízzel. A fűszerezésnél sóval, borssal, leheletnyi szerecsendióval, és bőséges tárkonnyal gazdagítjuk a levest, majd hagyjuk, hogy fedő alatt kis lángon szépen-lassan fortyogjon magában és finomra érlelje össze az ízeket. Kb. 20-percig főzzük, közben időnként megkevergetjük és ízlelgetjük, hogy mivel javítsuk még az íz hatást… Majd a végén botmixerrel pépesítsük a levesünk állagát, hogy igazán krémes legyen, majd a tejszínes habarást és utolsó rottyanást követően tálalhatjuk is. Reszelt sajttal megszórva nemcsak nagyon guszta, hanem igazán különleges ízű lesz a hagymás kukoricakrém levesünk.
Receptajánló:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése